Illustraties in diverse stijlen en met verschillende materialen.

Met illustreren en visualiseren is het allemaal begonnen. Ik maakte veel illustraties voor reclame buro's en uitgeverijen. Momenteel illustreer ik nog voornamelijk voor enkele uitgeverijen zoals de ANWB en Malmberg.

Ik maak illustraties in diverse stijlen en met verschillende materialen. Mijn illustraties zijn heel gevarieerd. Ik maak product illustraties, cartoons, dieren, mensen, hyperrealistische illustraties, etc, etc. Zowat alle denkbare technieken hanteer ik om illustraties te maken. Het ligt er helemaal aan wat een klant wil hebben. Ik pas de techniek aan die het best van toepassing is op de wens van de klant. Dat kan en eenvoudige potloodtekening zijn maar ook een aquarel. Zelfs een ilustratie in olieverf geschilderd of een ets behoren tot de mogelijkheden.

Illustraties geven vaak de kern weer van een verhaal of een boodschap. Het zijn zelden op zichzelf staande afbeeldingen. Het visualiseren is en ander verhaal. Vaak word ik gevraagd om en (snelle)schets te maken van een bepaald onderwerp, al dan niet in kleur. Die onderwerpen zijn heel verschillend. Het kunnen schetsen zijn van een sculptuur die ik wil gaan maken of schetsen van scenes die straks in een attractie te zien zullen zijn. Het gaat er vooral om dat een klant een goede indruk krijgt hoe het eindproduct er straks uit komt te zien.

In de loopbder jaren heb ik me steeds meer stijlen en technieken eigen gemaakt. De afbeeldingen die U hier kunt bekijken geven een goede indruk van mijn kunnen op het gebied van illustreren en visualiseren.

bekijk projecten